Benodigdheden

60 gram pure gesmolten chocolade

200 gram glutenvrije meel (ik heb mijn eigen meelmix gebruikt die ook in het boek te vinden is)

20 gram cacao

2 snufjes zout

3 gram bakingsoda (1 volle theelepel)

2 gram bakpoeder (1 volle theelepel)

190 gram suiker

80 gram chocodruppels

200 gram courgette (gewassen en geraspt)

2 eieren (ik had L gebruikt)

85 gram zonnebloemolie

1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract

Extra nodig

handmixer

langwerpige cakevorm

bakspray

Bereidingswijze

  1. Was de courgette en rasp het fijn. Laat het dan goed uitlekken en pers het vocht eruit
  2. Mix de eieren, olie en suiker, vanillesuiker luchtig voor een paar minuten op de hoogste stand van de handmixer. Voeg de courgetterasp toe
  3. Meng het meel met de bakingsoda, cacao en bakpoeder (en houd een halve theelepel apart. Zeef dit over het eiermengsel
  4. mix kort na tot je het meel niet meer ziet. Meng het meel wat je apart hield met 2/3 van de chocodruppels (dit zorgt ervoor dat de druppels niet op de bodem eindigen) en spatel ze door het beslag
  5. Giet het beslag in een lange ingevette cake vorm en verdeel de rest van de druppels op de bovenkant van je cake
  6. Bak de cake op 160 C voor ongeveer 55-60 minuten. check na 45 a 50 minuten met een sateprikker. Wanneer deze er droog uit komt, dan is de cake klaar
  7. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en stort dan op een rooster

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten